Okategoriserade

Provsvar!

Vi har nu fått svar på proverna som har tagits på ponnyn som har uppvisat symtom på sjukdom och svaret är att det är en vanlig förkylning.

De restriktioner som vi har gått ut med innan (se tidigare inlägg) gäller om inget oförutsett inträffar till och med den 10 mars.

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår verksamhetschef Madeleine Dunsäter 070-32 118 32.

VIKTIG INFORMATION SMITTSKYDD!

2019-02-18
Information angående smittskydd och restriktioner på Oskarshamns Ridklubb
Vi har idag upptäckt en ponny (Dusty) på anläggningen som äter lite dåligt, har något förhöjd temp och är snorig. Veterinär kommer under dagen att komma till anläggningen för provtagning och det finns i dagsläget ingen misstanke om något allvarligt men vi inför från och med idag nedanstående restriktioner på verksamheten och anläggningen.
• Inga hästar uppstallade på anläggningen får lämna anläggningen.
• Inga hästar från andra stall får vistas i stallet eller stora ridhuset på ORK.
• Hästar från andra stall får vistas i lilla ridhuset för ridning undvik dock att rida samtidigt som hästar uppstallade på ORK.
• Om du kommer från annat stall för ridning i lilla ridhuset undvik att hänga täcken på sargkanten och låt inte din häst komma i kontakt med väggarna.

Övriga smittskyddsrutiner att följa och alltid vara noga med:
• Om du vistas i olika stall så ska du byta kläder och utrustning mellan stallen. Om samma kläder använder ska de tvättas i 60 grader och hjälm, skor, väst mm ska tvättas mekaniskt och desinficeras (ex. Virkon)mellan varje gång de används i de olika stallen.
• Tänk på den egna hygienen och särskilt handhygienen.
• Klappa inte runt på olika hästar.
• Se över din hästs vaccinationsskydd.
• Håll koll på din häst och kolla tempen varje dag.
• Låna inte utrustning från andra hästar utan att tänka på smittskyddet.
• Om du använder egna borstar på lektionshästarna så får de bara användas på ORK och inte i något annat stall.
• Dusty får vara i sjukhage tillsvidare och han ska bara skötas om av personalen. Använd en överdragsjacka när ni leder honom och tvätta er om händerna efteråt.

Vid frågor kontakta verksamhetschefen Madeleine Dunsäter, 070-32 118 32.

SPORTLOV

Upplev häst!

Årsmöte

Oskarshamns Ridklubb inbjuder till årsmöte tisdag 26 februari kl. 18.30 i Café Havrehörnan. Anmälan senast 22 februari till 0491-779 81 eller info@oskarshamnsrk.se. Vi bjuder på fika!

Hoppträning för Katarina Torstensson

Voltigeträning för nybörjare

Grönt Kort kurs

Nu är det dags för oss att starta upp det nya året med en Grönt kort kurs. Läs inbjudan här och anmäl dig senast 7 januari.

Regler för ridning på ridskolan

Här  kan du läsa om villkoren och priserna  för lektionsridning på ORK. 

Läs gärna igenom vår integritetspolicy också där du får veta hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter. Den hittar du här. 

Lag våren 2019

Vill du vara med och tävla i lag för Oskarshamns Ridklubb under våren 2019? Då ska du mejla till tavling@oskarshamnsrk.se snarast. Sista dag för att anmäla lag är den 6 januari. 

Läs mer om regler och vilka serier som gäller här.