Angående Covid -19 – Skärpta restriktioner på Oskarshamns Ridklubb

Nu är det skarpt läge och vi får tillsammans göra allt vi kan för att hjälpas åt att minska smittspridningen och ta vårt ansvar och följa de restriktioner som gäller till och med den 8 december.

Läs noga igenom all nedanstående informationstext om vad som gäller på Oskarshamns Ridklubb och var noga med att följa våra regler och restriktioner då vi för våra hästars skull verkligen behöver hålla igång vår dagliga verksamhet och anläggning.

Om ni har några frågor så är ni välkomna att kontakta verksamhetschef Madeleine Dunsäter, 070-32 118 32.

I dagsläget och under rådande restriktioner hälsar vi personal, ridande elever, stallvärdar, teoriledare, hästägare samt skötare lördag-söndag välkomna in på anläggningen. Besökare, föräldrar, anhöriga, kompisar med flera hälsar vi välkomna vid ett senare tillfälle.
Stanna hemma om du har sjukdomssymptom och även om du har symptom och testats negativt för Covid-19.

Håll avstånd till varandra och till personalen och stallvärdarna!

Tvätta händerna!

Undvik att byta om på anläggningen (undantaget om man har allergiker i familjen).

Handsprit finns tillgängligt innan du går in i stallet och i sprayflaskor runt om på anläggningen.

Plasthandskar finns i spolspiltan.

Max två personer samtidigt i sadelkammaren.

Kom till stallet och gör det du ska och lämna sedan anläggningen.

Cafeterian – Håller stängt!

Skötare – Skötarsystemet är pausat måndag – fredag för att minska antalet personer som vistas i stallet samtidigt. Lördag och söndag fungerar skötarsystemet som vanligt och det går bra att ta hand om sköthästen någon gång mellan kl. 15.30 och 20.00. Är du skötare måndag till fredag och vill hjälpa till med de lediga sköthästarna lördag och söndag så kontaktar du Elsa Karlsson 076-118 36 81.

Ridskoleverksamheten – Ridskoleverksamheten fortsätter men med följande restriktioner/anpassningar:

Barn lämnas och hämtas utanför stallet.
De får hjälp av våra ledare med hjälm och väst och hästar.
Föräldrar – undvik att samlas i grupp utanför stallet.

Ingen teori/hästkunskap för vuxna och för barnen är det ledarledd iordningsställande av hästar inför ridlektion på teori/hästkunskapstiden.

Använd ridhandskar.

Anpassningar av vuxenridningen kommer att ske. Mer information får ni av er ridlärare/teoriledare.

Extra putsstationer finns i stallet.

Övriga aktiviteter/verksamhet – Barnkalas, knatteridningar, frukostridningar, prova på ridningar, discodressyr, käpphästtävling är inställt.

Gruppträningar samt enskilda träningar för er med egen häst fortsätter men tänk på att det bara är ryttaren och en medhjälpare som får komma till anläggningen.

Morgonträningen på onsdagar och fredagshoppträningar fortsätter och även privatlektioner. Det kommer att finnas utökade tider för enskild träning (privatlektion) och bokning sker via Timecenter.

Medlemsuppstallning
Max två personer i sadelkammaren.
Sköt om och rid/motionera er häst och dröj er därefter inte kvar extra på anläggningen.
Minimera antalet personer som är här samtidigt. Av säkerhetsskäl kan man eventuellt behöva vara två personer exempelvis för minderåriga ryttare men försök i så stor utsträckning som möjligt att bara vara en person i stallet åt gången på varje häst (undantaget är stalltjänst).

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMNS RIDKLUBB!