Covid -19 Styrelsen informerar

Med anledning av de utökade allmänna råd som nu gäller för Kalmar län vill ORKs styrelse meddela:

Baserat på nuvarande information bedömer Svenska Ridsportförbundet att ridskoleverksamhet och enskild träning kan fortgå under förutsättning att en riskbedömning gjorts som visar att aktiviteten är möjlig att genomföra. Styrelsen har nu gjort en ny riskbedöming utifrån det nu rådande läget och bedömer att ORKs verksamhet kan fortsätta med de anpassningar och nya riktlinjer som har gjorts, se tidigare inlägg och mejlutskick till medlemmar. Vi förutsätter att alla tar sitt ansvar i detta och noga överväger sitt agerande och följer de allmänna riktlinjerna men också de riktlinjer som finns på anläggningen.
För hästarnas, er och föreningens skull känns det viktigt att verksamheten inte stannar helt. Föreningen har ett stort ansvar som djurägare. Hästarna behöver tas om hand och motioneras dagligen.
Vi vet att det är otroligt värdefullt för er medlemmar att få komma hit och röra på sig och få umgås med dessa fantastiska djur. Vi ber er att ni bara uppehåller er på anläggning när ni ska rida och ta hand om hästen. Dröj inte kvar, utan åk hem så fort som möjligt.

Vi hjälps åt, tar hand om varandra och våra hästar och utsätter oss inte för onödig smittorisk!

Tillsammans är vi ORK!

Styrelsen för Oskarshamns Ridklubb