Information angående ponny med feber

Vi har en ridskoleponny på anläggningen med feber och vi tror att det kan bero på magproblem men det går inte att utesluta att det skulle kunna vara ett virus. Vi har haft veterinärbesök och ponnyn är satt på behandling och i dagsläget råder inga restriktioner kring att komma och rida på våra ridbanor däremot får inga hästar från andra stall komma in i stallet på ORK och det är heller inga av hästarna på ORK som får åka iväg till andra stall och anläggningar. Vi kommer att ha ponnyn under noga uppsikt under de kommande dagarna och informerar om hur läget utvecklar sig.

Vi påminner om det som alltid gäller för alla ryttare och besökare:

  • God handhygien. Tvätta händerna och använd handsprit. På anläggningen är tvålen inne på toaletterna desinficerande och det finns handsprit runtomkring på anläggningen. Handdukarna byts dagligen och det finns även pappershanddukar.
  • Om du vistas i flera olika stall tvätta dig och byt kläder och skor mellan stallen.
  • Undvik att klappa hästar som kommer till anläggningen och rider och som är från andra stall.
  • Ni som kommer utifrån och rider på anläggningen undvik att låta era hästar nosa på ridhusväggar och häng gärna av er täcken och jackor i transporten. Låna inte vattenhinkar från anläggningen och undvik att låna utrustning från andra hästar.