Sylve Kinnanders minnesfond

Mellan den 1 november till 31 december går det att, för första gången, ansöka om stipendium ur Sylves Kinnanders minnesfond!

Du som är under 26 år och medlem i Oskarshamns Ridklubb kan ansöka om stipendiet, som är på 7 000 kronor. Stipendiet ska användas för vidareutveckling inom ridsporten.

I ansökan ska det finnas en presentation av den sökande, en motivering till varför man ska motta stipendiet och en förklaring till vad det ska användas till.

Ansökan ska mejlas till info@oskarshamnsrk.se senast den 31 december 2022.

En jury bestående av Peter och Susanne Kinnander samt en representant ur ORK:s styrelse utser mottagaren och tanken är att dela ut stipendiet i samband med årsmötet 2023.

Bakgrund:

Mellan 1955 och 1993 var Sylve Kinnander ridskolechef på Oskarshamns Ridklubb. Sylve var en talangfull och framgångsrik ryttare och han satte både ORK och Oskarshamn på Sveriges ridsportkarta.

Efter att han avslutat sin tjänst på ORK fortsatte Sylve att regelbundet komma till Ridklubben för att ta en fika och för att prata bort en stund med personalen. Hans allra sista besök var bara några månader innan hans bortgång.

Sylve sa ofta ”det är hästen som ska göra jobbet”. Att kommunicera med hästen och göra arbetet intressant och att hela tiden ge hästen uppgifter, så var det att träna för Sylve. Som ryttare skulle man vara lyhörd och känna efter.

Sista gången Sylve satt till häst på ORK var 2009, när Framtidsdagarna arrangerades på ORK. Han satt upp på en av lektionshästarna tillsammans med den då tvååriga Elsa Karlsson för att visa ridsportens bredd och att ryttare, det är något man är hela livet.

I samband med Sylves bortgång 2021 instiftades en fond till förmån för ORK:s unga och talangfulla ryttare. Detta var något som låg Sylve varmt om hjärtat efter alla hans aktiva år på Ridklubben.

Övrigt

Tanken är att under fem års tid, med start 2023, årligen dela ut ett stipendium till en ung ryttare som gjort framsteg i sin ridning.

Man kan bara motta stipendiet en gång.