Ridbanor på ORK

Här kommer lite information om våra ridbanor på Oskarshamns Ridklubb.

Underhåll av banorna såsom sladdning, harvning, vattning, skottning av kanter mm. sker när personal och medlemmar har tid och utrymme för det. Vi försöker att ta hänsyn till er som rider och anpassa oss och vi vet att ni gör detsamma tillbaka. Måndagar och torsdagar försöker vi alltid att sladda/harva samtliga banor men det kan även ske fler gånger i veckan utöver dessa dagar.

Vill du rida på anläggningen så krävs medlemskap och anläggningskort. Avgifterna ska vara betalda innan du kommer och rider. Priser 2017 Medlemsavgift  Junior (tom 18 år) 350:-, Senior 450:-, Familj 800:- Anläggningsavgifter Helår 1500:-, Halvår 900:- (1/1-30/6 eller 1/7-31/12), Kvartal 650:- (1/1-31/3, 1/4-30/6, 1/7-30/9, 1/10-31/12), Månad 400:-. Om du inte vill lösa kort kan du betala per gång och då antecknar du på listan i stora eller nya ridhuset att du har ridit (gäller även när du rider på utebanan) och så betalar du snarast in avgiften efter att du har ridit så stämmer vi av inbetalningarna mot listan. Avgifterna kan sättas in på bg. 377-0476 eller Swish 123 553 15 53. Kom ihåg att skriva fullständigt personnummer vid inbetalning av medlemsavgift. Om du löser kort så bestämmer du själv om kortet ska avse ryttare eller häst, observera att man inte kan växla senare mellan häst och ryttare. Avgifter som inte har betalats in och som måste faktureras tillkommer det en administrationsavgift på 50 kronor.

För medlemsuppstallade på ORK ingår anläggningskort. Eventuella medryttare måste vara medlemmar.

Vill du boka någon av ridbanorna så kontaktar du Anette Johansson, anette.j@oskarshamnsrk.se för prisuppgift, lediga tider och bokning.

Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon eller hörlurar när man hanterar eller rider hästar på vår anläggning.

Vi har inga särskilda tider för tömkörning, longering eller hoppning. Vill man utföra någon av dessa träningsformer så kollar man med övriga som rider att det är ok och med tjänstgörande instruktörer.  Visa hänsyn!

Bommar, hinder och annat material ska läggas tillbaka i god ordning. Var rädd om materialet!

Ridhusen ska mockas. Undvik att rida i bajshögarna. Ta upp allt efter dig! Om kärror och tunnor blir fulla töm dessa på gödselhögen. Om vi alla hjälps åt att mocka så håller vår gemensamma ridhusbotten längre. 

När ridbanorna är bokade kan du se i Kalendern och under Veckoscheman på hemsidan. Vi har inga kalendrar kvar för bokningar i ridhusen utan allt finns på hemsidan. Ridskolans verksamhet kan variera mellan skogsridning och de olika ridbanorna efter väder även om det står att en specifik bana är bokad. Privatlektioner kan hållas utan att ridbanorna är bokade och då är banan öppen även för andra ekipage. Vissa träningar kan vara bokade i kalendern men det kan ändå finnas möjlighet att rida. Fråga gärna!

Att rida hästar och hålla lektioner och träningar mot betalning är ej tillåtet utan det får endast ske i Oskarshamns Ridklubbs regi.

Vi har så smått börjat att hoppa även i stora ridhuset på det nya underlaget under instruktörsledda  aktiviteter. Om du vill hoppa på egen hand i stora ridhuset så prata först med antingen verksamhetschefen Madeleine Dunsäter eller anläggningsansvarig Anette Johansson.

Här kan du se vilka som har löst anläggningskort.

Här kan du läsa ridhusregler.

Här kan du läsa policyn för uthyrning av ridhus.

Här kan du läsa policyn för externa tränare.

Här kan du se klädkoden.

 

DSC_4429 DSC_4430 DSC_4431