Information från styrelsemöte 2/4

Deltog gjorde: Eva Häll, Anna Rockström, Hanna Bogren, Marina Molin, Matilda Arneving, Jenny Svendsby, Helle van Asseldonk, Linn Pettersson, Molly Helmersson och Madeleine Dunsäter

Som vanligt ägnades stor tid åt föreningens ekonomi.

Under mötet gick vi igenom en del punkter som har med arbetsmiljö att göra, en viktig fråga då vi har anställd personal. Leriga hagar och trasiga lysrörsarmaturer var några av de punkter som vi diskuterade.

Arbetet med ersättning för de arbetskostnader och inköp av extra hö som uppstår före, under och efter O-ringen går vidare. Vi kan inte använda oss av våra sommarhagar i Döderhultsdalen i samma utsträckning som vi brukar utan kommer ta hem hästarna till ORK i samband med O-ringen. Det innebär att det inte kommer hinna växa lika mycket som det brukar och att vi måste stödfodra, vilket medför att vår höförbrukning ökar kraftigt. Vi arbetar för en lösning tillsammans med kommunen och O-ringen. I samband med O-ringen hoppas vi på mycket hjälp av våra ideella krafter så vår personal kan vara ledig på sin semester.

Vi vill påminna alla om de extraaktiviteter som finns på Timecenter. Det finns alltid möjlighet till extraträningar och privatlektioner. Både för dig med egen häst och för ridskoleelever.

Vi har fått två nya medlemsuppstallade hästar. Det är vi glada för! De medlemsuppstallade är viktiga för vår förening eftersom de hjälper till med våra lektionshästar på helger. Vi hälsar Nisse och Lakritz med familjer välkomna!

Arbetsdagar den 14 april och 12 maj, klockan 9-15. Vi söker någon som kan ansvara för arbetsdagen den 14 april! Det handlar om att hålla samman arbetet som ska göras under dagen. Mejla info@oskarshamnsrk.se och anmäl dig. Dit mejlar du också för att anmäla dig till arbetsdagen. Vi bjuder på grillad korv och fika under dagen så glöm inte meddela eventuell matallergi. Du behöver ingen hästvana och det finns arbetsuppgifter för alla åldrar.

Vi har uppmärksammat att flera missat sina pass i cafeterian! Ha koll på när du är uppsatt att bemanna cafeterian. OBS! Ändrad tid på lördagar! Ny tid är klockan 9-11.

Ungdomssektionens representanter rapporterade från sin verksamhet. Vi är stolta över vår ungdomssektion som är aktiv och påhittig. De har haft flera aktiviteter i vår; barnkalas, knatteridning och tävlingar. Ungdomssektionens aktiviteter hittar du här.

Saga och Eva var på Påskallaviks fredagsfritids för ett par veckor sedan. De hade med käpphästar och hinder. Oj, vad det hoppades under tre timmar! Härligt att se!

Den 26 juni blir det sommarfest med kvällshoppning! Skriv upp det i kalendern redan nu.

Du vet väl att du kan köpa ditt toa- och hushållspapper av oss? Det går också väldigt bra att hjälpa oss sälja papper till vänner och bekanta. Mejla eva.hall@oskarshamnsrk.se så får du mer information.

Vi har börjat sälja JOYNA, en ny lott från Folkspel. Vi är en av få föreningar i Oskarshamn som fått möjligheten att vara först med detta. Mejl har tidigare gått ut att vi gärna ser att alla registrerar sig och hjälper oss att sälja dessa lotter. Här får du som medlem/vårdnadshavare till ridande elev möjlighet att på ett enkelt sätt bidra till föreningens intäktsarbete. ORK har varje vecka chansen att vinna 100 000 kronor tack vare dig som lottköpare/lottsäljare. Läs mer om JOYNA här. På vår hemsida hittar du länk för registrering.

Undrar du över något eller är det något du vill att vi ska ta upp i styrelsen? Mejla din fråga till info@oskarshamnsrk.se. (Presentation av styrelsen kommer inom kort.)

Nästa styrelsemöte är den 14 maj.

Med vänlig hälsning

Styrelsen för Oskarshamns Ridklubb