Angående Covid -19 – Ytterligare skärpta restriktioner på Oskarshamns Ridklubb till och med den 24 januari

Nu är det tufft läge och vi måste skärpa restriktionerna ytterligare på Oskarshamns Ridklubb och lägga om och delvis ställa in verksamhet/ridlektioner till och med den 24 januari.

HÅLL AVSTÅND!

TVÄTTA HÄNDERNA!

KOM BARA TILL ORK FÖR ATT GÖRA DET DU SKA OCH KOM ENSAM! Uppehåll er inte längre än nödvändigt på anläggningen.

STANNA HEMMA OM DU HAR SYMTOM!

Omklädningsrummen är stängda.

Cafeterian – kök och klubbrum får endast användas av personal.

Toaletterna får användas av alla.

Endast en person i sadelkammaren åt gången. Gäller både lektionshästsadelkammaren och privathästsadelkammaren.

Ledarsystemet med teoriledare och stallvärdar/stallkompisar är pausat.

Skötarsystemet är pausat måndag-fredag. Lördagar och söndagar får skötarna komma och ta hand om hästarna om de klarar av att göra det på egen hand (inga extra personer får följa med). På jullovet 23 december till 3 januari samt 6 januari får skötarna ta hand om sina sköthästar alla dagar även måndag-fredag.

Använd ridhandskar vid ridning.

Vårterminen 2021 startar 4 januari och det är ingen ridning 6 januari (röd dag).

Vi har ställt in de ridgrupper där det behövs mycket hjälp och det inte går att undvika närkontakt (särskilt mejl har skickats ut om vilka grupper det gäller). Några grupper har fått ändrade tider och även annan ridlärare. Personalen har lagt om sina scheman och arbetstider och det finns många privatlektioner att boka via Timecenter för er som vill rida extra eller för er som har inställd ridgrupp. Observera att det finns två kalendrar att boka i på Timecenter.

Medlemsuppstallade – använd utgången vid skoplatsen när det är lektioner och använd inte spolspiltan under lektionstid. Av säkerhetsskäl kan man ibland behöva vara två personer vid ridning och hantering men om det inte behövs kom bara en till stallet.

Ni som har egen häst och rider på anläggningen är fortsatt välkomna att göra det men ta ej med er extra personer. Kommer man till anläggningen med transport får man ha med sig en medhjälpare.

Nya tillfälliga ridhusscheman och kalenderbokningar för ridbanorna kommer att läggas ut på hemsidan under jullovet så att ni som har egen häst kan se när det finns lediga ridtider.

NU GÖR VI ALLT VI KAN FÖR ATT MINSKA SMITTSPRIDNINGEN MEN OCKSÅ ALLT VI KAN FÖR ATT KUNNA FORTSÄTTA TA HAND OM VÅRA HÄSTAR OCH MOTIONSRIDA DEM FÖR DERAS HÄLSA OCH VÄLBEFINNANDE SKULL OCH SÅ HOPPAS VI ATT VI EFTER DEN 24 JANUARI KAN HA ALLA RIDGRUPPER IGÅNG IGEN.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

TA HAND OM ER OCH VARANDRA!