Information om Hästkunskapsveckan

Hästkunskapsveckan är en temavecka varje termin (v. 12 under våren och v. 42 under hösten) för våra ridskoleelever på ridskolan där de ska få chansen att fördjupa sina kunskaper om hästar och ridning och då får våra hästar också möjligheten till en lite mer sammanhängande vila och återhämtning mitt under terminen.

Programmet för Hästkunskapsveckan kan variera mycket men vi försöker att varje vecka genomföra någon eller några av kurserna inom Intern Ledarutbildning exempelvis Hästskötarkurserna. Vi försöker även alltid att få med ett utbildningstillfälle för föräldrar och nya vuxna elever.

Ridande terminselever på ridskolan har i sin terminsavgift betalat för Hästkunskapsveckan. Hästarna måste äta även denna vecka och tas om hand och personalen kan inte mocka eller hålla föreläsningar gratis.

Vi tycker att Hästkunskapsveckan är ett mycket trevligt inslag i vår verksamhet och då vi har många medlemmar och träningselever utöver ridskoleelever så har vi under ganska många år nu valt att bjuda in alla medlemmar till kunskapsveckan då vi tror att fler skulle tycka om och ha nytta av teorilektionerna, kurserna och föreläsningarna som vi erbjuder. Pris för detta är 50 kronor per pass för juniorer och 100 kronor per pass för seniorer vilket vi tycker är en rimlig kostnad för det arbete vi lägger ner.

Ibland har vi fått möjligheten att göra lite extra och i år har vi tack vare ekonomisk hjälp från RF-SISU Småland kunnat engagera två kända ryttare för två clinics under denna vecka. Det ekonomiska bidraget från RF-SISU baseras på våra teorilektioner som vi håller varje vecka i samband med ridskolegruppernas ridning. Utan detta ekonomiska stöd från RF-SISU hade vi inte kunnat erbjuda denna kunskapshöjning till våra elever på Hästkunskapsveckan och inte heller till våra övriga medlemmar eller till hästintresserade som vill komma och titta. Bidraget täcker inte hela kostnaden och därför säljer vi biljetter till dessa evenemang.

Vi hoppas att alla våra elever och medlemmar uppskattar och tar till vara på våra Hästkunskapsveckor som vi lägger ned mycket arbete och engagemang i och som vi själva tycker är väldigt roliga att arrangera!

Väl mött!

 /Ridlärarna på ORK