Valberedningens förslag till ny styrelse, revisorer samt cafésektion och tävlingskommitté

Valberedningen har bestått av Therese Ekblad (sammankallande), Maria Lundgren och Cecilia Lyck Winnerhed. Valberedningen har deltagit på ett styrelsemöte under 2022 och samtalat med alla ledamöter i styrelsen samt flera medlemmar. I dialogerna har valberedningen försökt få reda på:

  • HUR styrelsearbetet fungerat
  • VILKA områden där speciell kompetens behövs framöver
  • OM respektive ledamot eller suppleant kan tänka sig att bli kvar i styrelsen

Den bild vi samlat genom samtalen är att ORK är en välfungerande anläggning med mycket bra lektionsverksamhet och stort fokus på hästarnas välmående vilket är helt fantastiskt. Ytterligare kompetenser som efterfrågas är inom ekonomi, sponsring och anläggningsvård.

Valberedningen föreslår att styrelsen utökas med ytterligare en ledamot till totalt åtta ledamöter. Motiveringen till denna utökning är att få in mer kompetens och engagemang i styrelsen kopplat till ekonomi, sponsring och anläggningsvård. Två personer har undanbett sig omval – Ulrika Svensson och Kerstin Wigren. De har gjort en ovärderlig insats för ORK, det tackar vi dem för. Ulrika kommer ha fortsatt engagemang inom föreningen i cafésektionen.

Som nya ledamöter föreslås Matilda Arneving och Kristian Syren. Valberedningens förslag är att ny suppleant ska ha ekonomikompetens och utses på årsmötet.

Här får ni mer information om de nya ledamöterna och valberedningens förslag: