Styrelsen informerar januari

Hej medlemmar!

För att sprida information från styrelsen planerar vi att efter varje styrelsemöte skicka ut kort information om vad som togs upp på mötet, så här kommer en sammanfattning från styrelsemötet den 9 januari, vilket var årets första styrelsemöte.

I styrelsen ingår: Eva Häll, ordförande, Maria Striegel, vice ordförande, Anna Rockström, sekreterare, Åsa Isaksson, ledamot, Marina Molin, ledamot, Amanda Walder, ledamot, Matilda Arneving, ledamot, Kristian Syrén, ledamot, Heilie Sandeen, ledamot US, Cecilia Lyck Winnerhed, suppleant, samt Helle van Asseldonk, suppleant US. Madeleine Dunsäter, verksamhetschef, är adjungerad till styrelsen.

Vid tisdagens möte uppehåll vi oss länge vid de ekonomiska punkterna. Trots kärva tider ser ORK ut att ha haft ett bra år. Detta mycket tack vare vår personals engagemang genom att skapa extraaktiviteter men också för att alla har varit sparsamma med föreningens pengar. Vi har ökade kostnader och en del investeringar framför oss och behöver därför fortsätta att hålla i pengarna. Har du möjlighet att stötta vår verksamhet? Ta kontakt med Matilda Arneving, som är ansvarig för sponsring. Vi är oerhört tacksamma för allt stöd vi kan få från våra ridande elever, deras anhöriga eller andra runt om i samhället!

Inbjudan till årsmötet den 13 februari har mejlats ut samt publicerats på hemsidan och i våra sociala medier. Vi hoppas att många kommer! Glöm inte att anmäla dig senast den 6 februari.

Evenemanget O-ringen kommer att påverka föreningen på olika sätt. Framförallt genom att flera hagar behöver plockas ner eller inte kan användas under tävlingen. Ett arbete med att lösa dessa frågor pågår. Vi funderar också på att genomföra aktiviteter under O-ringen som kan dra in pengar till föreningen.

Vi startar upp en nybörjargrupp för vuxna den 25 mars. Är du intresserad? Hör av dig till info@oskarshamnsrk.se.

Den 14 april samt den 12 maj har vi arbetsdagar. Då hjälps alla medlemmar åt med att göra anläggningen finare. Det är ett trevligt tillfälle att lära känna fler ORK:are! Du behöver inte kunna något om hästar för att vara med. På arbetsdagen handlar det mer om att städa, sopa, fixa, putsa, rensa, måla, röja och snickra. Notera gärna datumen i din kalender redan nu.

Under året planerar vår tävlingssektion för tre tävlingar på anläggningen, bland annat Sverigehoppet den 6 juni. Vi hoppas även att det kan bli några ”träningstävlingar” framöver.

Vi uppmanar alla ridande elever eller deras anhöriga att skriva upp sig på listan för cafeteriatjänstgöring! Cafeterian är en viktig del av vår verksamhet eftersom den fungerar som samlingsplats för våra härliga ungdomar (och vuxna förstås), men den är också en viktig inkomstkälla.

Just nu säljer vi Newbody! Pengarna vi tjänar på försäljningen ska gå till inköp av en ny lektionshäst. Vill du handla kan du göra det här: https://www.newbodyfamily.com/sv-se/shop/s/TFBFKWW/FBGYKI?fbclid=IwAR0HFW8bNIPonu4RctXJQQWNZHCSDs-1vPgo2pJ31Io-v5cWSem3I2J3uSk&utm_source=sellerportal&utm_medium=webpage&utm_campaign=share-shoplink-copy. Sista dagen att beställa är den 9 februari.

Du följer väl Oskarshamns Ridklubb på sociala medier? Om inte är du välkommen att göra det! På Facebook heter vi Oskarshamns Ridklubb och på Instagram heter vi oskarshamnsridklubb

.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig! Du når oss enklast genom ett mejl till info@oskarshamnsrk.se.

Hälsningar

Styrelsen genom Eva Häll, ordförande