HÄSTGALAN

Den 21 maj samlades vi på Forum i Oskarshamn för att gå på Hästgala och fira att ORK blivit utsedda till ÅRETS RIDSKOLA 2015. Det blev en mycket lyckad kväll och vi vill rikta ett stort tack till Forum, till alla gäster som kom till Galan och till festkommittén som har planerat hela festen. Grattis till alla pristagare under kvällen.

 

ÅRETS RIDSKOLA 2015

Motivering:

”Med stort hjärta och härlig kreativitet driver Oskarshamns Ridklubb en ridskola för alla. Här
finns en rik och varierad breddverksamhet, från nybörjare till specialgrupper i flera olika ridsportgrenar. Något som borgar för allsidiga ryttare och friska hästar.  Hos ORK växer unga som ledare, en driven ungdomssektion står för kompisandra, kunskap och kul upptåg. Säkerhet och hästkunskap är en naturlig del i allt som görs hos ORK. Här är ryttare idrottare och klubben satsar stort på hälsa och träning, bland annat genom cirkelträningsgruppen ORKanerna och uppvärmning för ryttare som en smidig start på ridlektionen. ”Tillsammans är vi ORK” är klubbens stolta slogan – och en gemenskap som känns och gör avtryck.”

 

Vi vill rikta ett stort TACK till våra sponsorer som har skänkt fina priser till Hästgalan.

Bakgårdens Bistro          Restaurang Badholmen        Restaurang Harrys           Hotell Ett        Coop Extra

Best Western Hotel Corallen       Scania       OKG       Sagabiografen       Stall Grönskog      Brädholmen Event

 

IMG_5924

Välkomstskålen utbringades av vår ordförande Kerstin Wigren.

 

IMG_5918

Totalt hade 147 personer köpt biljett till Hästgalan på Forum.

 

IMG_5930

Under kvällen serverades det en utsökt grillbuffé tillagad på plats på Forum.

 

IMG_5933

ÅRETS FUNKTIONÄR – Linda Westh och Thomas Johansson

Motivering; ”De ställer alltid upp med ett glatt humör och stor iver vid Oskarshamns Ridklubbs körtävlingar”.

DSC_2534

Årets Blunder – Ronja Larsen

Motivering: ”Hon är en störtskön tjej som inte hetsar upp sig i onödan. En ridlektion för några veckor sedan sitter hon på Sebastian i ridhuset redo för kvällens ridpass när hon upptäcker att tyglarna sitter i kors under hästens hals. Lugnt ber hon ridläraren om hjälp med att ändra tyglarna och ursäktar sig med att det inte var hennes fel utan den som red passet innan”.

DSC_2551

ÅRETS GULDKORN – Oskarhamns RK Ungdomssektion  Julia Ohlsson, Matilda Arneving, Isak Bogren, Patricia Högstedt, Nellie Roos, Maja Lundberg, Tilda Gustafsson, Amanda Ährlin, Julia Karlsson och Ida Karlsson.

Motivering: 

”De ställer alltid upp på alla elever, de är alltid glada och hittar på roliga saker”.

”Alla är hjälpsamma, duktiga, snälla, busiga och bussiga ungdomar som tar hand om de som inte kan riktigt lika mycket. Oberoende av ålder. De hittar på roliga aktiviteter, utbildande aktiviteter och de finns bara på plats för att göra stallet lite gladare och lite tryggare.

De är – ingen nämnd och ingen glömd – årets guldkorn”.

”De är alltid så glada, välkomnande och hjälpsamma. Sättet de tar hand om alla barn på är fantastiskt. De peppar när de blir rädda, de hjälper och lär när det behövs. Skojar och får dem på bättre humör när de inte är så muntra av någon anledning. De låter barnen vara med och hjälpa till med sysslor som gör att barnen växer. De är fantastiska allihop. Riktiga guldkorn”.

 

3

 ÅRETS EKIPAGE – Rebecka Englund – Carla

Motivering:  Med berömvärt engagemang och goda framgångar såväl inom och utanför ridklubben har de under en längre tid varit goda representanter för klubben på många tävlingar runtomkring Småland. De har investerat mycket tid i och tagit stort ansvar för ekipagets välmående och utbildning med fokus på långsiktiga framgångar och siktet inställt på tävlingar i de svåra klasserna. Ett framtidsekipage som kommer fortsätta att kasta stråljuset på Oskarshamns ridklubb, i Sverige och på internationella tävlingar”.

 

2 (1)

ÅRETS RDGRUPP – Onsdag 19.00-20.30 Ridlärare: Anette Johansson  Teoriledare: Madeleine Dunsäter Deltagare: Pernilla Rosengren, Jenny Roos, Eva Häll, Maja Strand, Katrin Johansson, Anna Rockström, Emma Fallemark, Astrid Svantesson och Ulrika Bogren

Motivering:

”Jag vill nominera monstergänget (med eller utan prickar över o)/ före detta Hannas ridgäng(men ingen Hanna rider just nu i gruppen). Personerna som rider i denna grupp har varit lite olika genom åren. Men stämningen är densamma. Stöttande, skrattande, analyserande, hjälpande. Att rida i denna grupp får mig att förstå varför man har ridgrupper. Det tillför ytterligare en dimension till Nettans fina lektioner.”

”Detta är inte vilken ridgrupp som helst, nämligen! Vi är frågvisa på teorin och ställer massor av frågor – vilket gör att vi ofta är något lite sena till vår ridning. Vi ställer upp för varandra i gruppen – är någon sen till ridningen ser övriga i gruppen till att hennes häst är någorlunda klar inför ridningen. Vi har en egen Facebook-grupp där vi kan diskutera. Vi är mönstergruppen, helt enkelt. Med eller utan prickar över o:et.”

”Denna ridgrupp har alltid ett leende på läpparna, både under teori-och ridpass. Gruppen har många frågor och funderingar till Madde som gör att det ibland blir svårt att hålla tiden till uppsittning. Bästa sättet att få tyst på denna grupp är svåra övningar under ridpasset. (Tips till Nettan). Gruppen hjälper alltid varandra att få klart hästarna om ngn medlem i gruppen är försenad. Många goa skratt har hörts på onsdagskvällarna i stallet och ridhuset. En ridgrupp det är svårt att vara utan!! Tro mig, jag har försökt.”

 

13239126_1191861244159957_652568296607616920_n

ÅRETS NYKOMLING – Linda Munter

Motivering: ”För modet att med sin sjukdom emot sig börja rida i vuxen ålder”.

 

13241128_1042971755797162_5997691943974145559_n

ÅRETS ÅTERKOMST – Isak Bogren – Kali af Curry

Motivering: ”Han har hittat tillbaka till glädjen i ridningen igen tillsammans med sin 23-åriga ponny och de är med på hoppträningar och hoppar bättre, högre och längre än någonsin. De två är beviset på att det tar tid att lära känna varandra, hitta ”knapparna” och bli ett ihop. Med harmoni och glädje visar de nu hur både trippelbarrar och kombinationer ska övervinnas på ett enkelt sätt”.

 

DSC_2583

ÅRETS BAGARE – Britt-Marie Karlsson

Motivering: ”Jag vill nominera en person som alltid ställer upp och bakar till alla evenemang. En person som inte rider själv eller är hästintresserad men som tycker att Oskarshamns Ridklubb bedriver en bra verksamhet och engagerar många barn och ungdomar och som vill vara en del av detta och dra sitt strå till stacken. Hon bakar lussebullar till luciashowen, brödbullar till Smålandsdraget och småkakor och bullar till övriga evenemang. Hon säger alltid JA och bakar med kort varsel och direktlevererar rakt ner i frysen på ORK.”

IMG_6007

Madde blev glatt överraskad med kvällens största blomsterbukett och fina ord från Julia och Matilda  -Hon är en glädjespridare som får oss andra att kämpa!

 

IMG_6056

Eva Ottosson fick ett specialpris för att hon är en stor inspirationskälla och förebild inom körsporten och på Oskarshamns Ridklubb. Hon är välkommen på en Frukostridning med hela sitt team.

 

IMG_6047

Sylve Kinnander har betytt mycket för Oskarshamns Ridklubb och ridsporten och uppmärksammades med en blomsterbukett under kvällen.

 

IMG_6023

Voltigegruppen fick ett överraskningspris med följande motivering;

”Voltigegruppen är en blandad grupp tjejer och killar som tränar tillsammans en gång i veckan avsuttet och på hästryggen. Med gymnastiska övningar och ökad kroppsmedvetenhet har de ökat samspelet med och förståelsen för hästen och dess beteende och rörelsemönster. 

Detta syns tydligt i elevernas enskilda ridning och har gjort att de har utvecklats mycket som ryttare. Att ryttare är idrottare och att Årets Ridskola har ett voltigeteam är ju självklart så därför tycker vi att voltigegruppen med sina fyra mycket kompetenta och ambitiösa ledare är värdiga vinnare i denna kategori.”

Voltigegruppen med sina fyra ledare kommer att få åka till Ridklubben Udden och rida på deras ridskolehästar. De kommer att få ta en tur ner till havet och bada och uteritten kommer att avslutas på terrängbanan där det finns möjlighet för de som vill att prova på att hoppa terränghinder.

I Voltigeteamet ingår Isak Bogren, Melvin Tvingsell, Kajsa Tvingsell, Elsa Karlsson, Maja Lundberg och Hedda Johansson. Ledare/linförare: Linnéa Karlsson, Julia Ohlsson, Matilda Arneving och Caroline Stjernberg.

 

DSC_2541

Superproffsig konferencier under kvällen var Maria Roth.

 

DSC_2531 - Kopia

Kvällens prisutdelare var Eva Häll

 

DSC_2543

Harriet Berghult, Ingrid Karlsson, Britt Brün, Helena Lanner, Gertrude Hellström, Inger Lingman och Pia Hellewell framförde en sång från den gamla goda tiden med titeln ”Man får inte ha för stora pretentioner”.

 

IMG_6041 - Kopia

Helen Nilsson och Helena Bodén fick ett specialpris för lång och trogen tjänst i cafésektionen.

De har sett till att café Havrehörnan har varit bemannad och välfylld med mat och andra smaskigheter på alla tävlingar och jippon”.

 

DSC_2529

Superwoman (Emma) och  Bananen (Edvin) fanns på plats under kvällen för att underhålla barnen.

 

DSC_2540

Alva, Stina och Maja Munter framförde ett sång- och dansnummer eller var det kanske Matilda, Nellie och Julia ;).

 

13235704_1035741503157741_1304280886280271759_o

Eva Ottosson utbringar Hästens Skål.

 

DSC_2618

Scania gratulerade oss med en vacker blomma.

 

DSC_0085 (2)

”Ridskolehästen är världsmästare på att jobba tillsammans i grupp”

Självklart var vi tvungna att hylla det bästa vi har och anledningen till varför vi Tillsammans är Oskarshamns Ridklubb – Ridskolehästen. Detta gjorde vi genom att visa en film med bilder från verksamheten och på ridskolehästar från ORK.

IMG_5951

Ungdomssektionen (det vill säga alla på Galan under 26 år) framförde ORK-låten skriven av Lovisa Swärd, Alice Jonsson och Elsa Karlsson.

Melodi: Tre små gummor…

I Sveriges bästa ridskola

Tre små flickor/pojkar skulle gå en gång till Sveriges bästa ridskola

Tre små hästar skulle också gå till Sveriges bästa ridskola

Vi ska följa ORK-andan

Vi gör detta till världens bästa stall

Käka morötter och sopa stallgången

I Sveriges bästa ridskola

 

DSC_2567

Mellan kl. 21 och 24 underhöll Tengilz och spelade musik för blandad publik. Bandet gav allt…

 

DSC_2559

…och det gjorde Galagästerna också.

 

DSC_2570

 

DSC_2603

 

DSC_2609

Vi kan tacka Eva Stjernberg för valet av band till Galan. Det är Eva som har bokat och skött kontakten med Tengilz och det kunde inte ha blivit bättre.

 

DSC_2598

”Han tog av sig sin kavaj, sparka av sig båda skorna…”. Alexander, Vesa och Henrik bjöd upp till show.

 

DSC_2610

”Vera” med triangeln, Heilie och Engla förstärkte bandet och underhöll oss ända fram till midnatt.

 

DSC_2606

Tre timmars dansande tar på krafterna.

 

”Vad kan bättre beskriva ORK än en burk blandade godbitar – en blandning av sött och salt, syrligt och surt, mjukt och härligt fluffigt mixat med stenhårda bitar med en överraskande insida… det är just den blandningen som gör ORK till vad det är.

Oavsett storlek, färg eller form har ni visat att alla godbitar i burken är lika betydelsefulla och viktiga för att skapa en bra helhet, ingen kan göra allt, men alla kan göra något, ett vinnande koncept verkar det som…”

 

Vi fick in många nomineringar i de olika priskategorierna och det finns fina nomineringsdiplom till alla nominerade att hämta på stallkontoret på ORK.

DSC_2619 DSC_2620 DSC_2621 DSC_2622 DSC_2623 DSC_2624 DSC_2625 DSC_2626 DSC_2627 DSC_2628 DSC_2629 DSC_2630 DSC_2631 DSC_2632 DSC_2633 DSC_2634 DSC_2635 DSC_2636 DSC_2637 DSC_2638 DSC_2639 DSC_2640 DSC_2641 DSC_2642 DSC_2643 DSC_2644

13221161_1035740639824494_7412797072092132699_o 13221413_1035741416491083_9138245759069102028_o 13227369_1035740956491129_7099369404556277388_o 13227704_1035740953157796_5587796099648954865_o 13235535_1035740793157812_4742401742484434664_o 13243849_1035741113157780_4746712320815044826_o 13244271_1035741263157765_6350773926736657463_o 13246150_1035740949824463_6980900592439025064_o 13246191_1035740783157813_6485061946586431938_o 13247804_1035741363157755_4675922445790546048_o 13248587_1035741116491113_4885570418451306674_o 13254908_1035741419824416_345006294439229522_o 13268043_1035740786491146_2036590881730647595_o 13268549_1035740633157828_1953777141316048298_o (1)